Отнемат най-милото на Путин. Кой ще слуша приказката на Шехерезада?

Нови санкции срещу руския президент

Отнемат най-милото на Путин. Кой ще слуша приказката на Шехерезада? | StandartNews.com

Нов шамар за Владимир Путин от Запада. Италия му отне най-милото. Италианското правителство разпореди конфискацията на луксозна яхта на стойност около 700 милиона долара, за която се предполага, че може да е на руския президент Владимир Путин, предадоха световните агенции.

Луксозната огромна яхта "Шехерезада" беше на ремонт в италианското пристанище Марина ди Карара от септември. Но сега, както изглеждало, яхтата се готвела да отплава, предаде БЛИЦ.

Западът с нов удар по Путин, ето какво му отне

Италианското министерство на финансите публикува изявление, в което казва, че разследването е показало, че собственикът на яхтата имал връзки с "влиятелни елементи от руското правителство" и с хора, взети на прицел от санкциите на ЕС. Името му обаче не се посочва.

"Шехерезада" има две хеликоптерни площадки и може да приема до 18 гости и 40 души екипаж.

Според запознати италианската полиция смятала, че яхтата е на Едуард Худайнатов, бивш шеф на руския енергиен гигант "Роснефт", който сега не е обект на санкции на ЕС.

Екипът на руския дисидент Алексей Навални обаче смята, че тази яхта е собственост директно на Путин. В подкрепа на това твърдение екипът на Навални привежда факта, че в списъка с членове на екипажа имало няколко служители на Федералната служба за защита на руски видни личности.

Според италианската компания "Италиан сий груп", която се беше заела с ремонта на яхтата, това не е вярно.

Собствеността на яхтата не може да бъде приписвана на руския президент Владимир Путин, се казва в изявление на компанията, която твърди, че разполага с документация и резултати от извършени проверки от компетентните органи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай