Исторически шок в Гърция! Ще попречи ли на празниците

Къде заваля сняг в топлата ни съседна страна

Исторически шок в Гърция! Ще попречи ли на празниците | StandartNews.com

Рядка ситуация за историята на любима дестинация за българите.

Сняг на Халкидики показа сайтът Хalkidiki Politiki. Заснежената гледка около основните пътища е дотолкова рядка гледка на гръцкия полуостров, че е медията я засне и коментира, а новината е една от основните за деня.

Халкидики и трите ръкава на полуострова са едни от най-любимите дестинации за българите през лятото, не са малко и тези, които избират именно тази част на Гърция и за прекарване на коледно-новогодишните празници.

"Снежният човек може да създаде проблеми, но снежният пейзаж винаги е красив. 

С настъпването на декември и наближаването на празниците планинската част на Халкидики се облече в белите си одежди, образувайки красиви живописни образи. 

Сезонът е уникална възможност за разходка в Таксиархис и Арная, които са традиционни селища", пише Хalkidiki Politiki. 

Справка на "Фокус" показва, че най-топлият ден през следващите 26 дни в Халкидики се очаква да бъде четвъртък, 14 декември 2023 г. с максимални температури от 15°C, а най-топлата нощ в петък 22 декември 2023 г. при 15°C. Средната температура през следващите 26 дни в Халкидики, според прогнозата, ще е 11°C и ще има 16 слънчеви дни. Средната температура и за декември е 11°C.

Припомняме, че в края на ноември лошото време в Гърция нанесе щети в редица райони, сред които и полуостров Халкидики. Той беше и сред най-засегнатите в страната от преминалия циклон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай