Путин: Те отприщиха войната, ние използваме сила, за да я спрем (ОБНОВЕНА)

Руският президент държи важна реч пред депутатите

Путин: Те отприщиха войната, ние използваме сила, за да я спрем (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин отправя традиционното си годишно послание към двете камари на парламента - Държавната дума и Съвета на федерацията.

Речта си Путин започна с препратка към историческите събития.

"Те ще определят бъдещето на нашата страна, всеки от нас е обвързан с огромна отговорност", заяви руският държавен глава.

Той анализира случващото се в Донбас, както военните действия, така и случващото се с местното население. Путин нарече Украйна "поробена от Запада" и "готвена за голяма война".

"Донбас от 2014 г. вярваше и очакваше, че Русия ще се притече на помощ. Москва направи всичко възможно да реши проблема по мирен път и прояви търпение, но зад гърба ни се подготвя друг сценарий. Бяхме търпеливи по време на преговорите, въпреки военния конфликт. За наша изненада отношението на Западните страни обаче бе неочаквано.

За наша изненада отношението на Западните страни обаче бе неочаквано. Започнаха политически убийства и репресии срещу неудобните, а те си затваряха очите срещу тези коварства", отбеляза още Путин.

Понятията чест, доверие, благоприличие не са за тях. Те са свикнали да плюят по целия свят. Оказа се, че по същия начин се отнасят към народите на своите страни", каза руският президент.

"Невъзможно е да бъде победена Русия на бойното поле, затова се извършват все по-агресивни информационни атаки. Постоянно лъжат, не спират атаките срещу нашата култура, срещу Руската православна църква", отбеляза още държавният глава и подчерта, че "Западът планира да превърне конфликта в Украйна в глобален"

Русия беше изправена пред нацистка заплаха и постоянната омраза от страна на киевския режим. Това добави Владимир Путин в годишната си реч към нацията, която се случва в навечерието на 1-ата година от войната в Украйна.

И добави : "НАТО щеше да разположи ядрени оръжия в Украйна. Западните лидери обсъждаха доставката на ядрено оръжие в Украйна, което ни принуди да изпратим войски там. ".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай