Ислямистите също бягат от базите си

Москва давала убежище на Асад

Ислямистите също бягат от базите си | StandartNews.com

Дамаск. Очакваните американски военни удари в Сирия вдигнаха под тревога не само правителствените сили, но ислямистките групировки, свързани с "Ал Кайда", които се опасяват, че и самите те са мишени, предаде Ройтерс.

Особено разтревожени са опитните чужденци сред екстремистите, които от първа ръка познават американските военни кампании и ударите с безпилотни самолети по бойци на "Ал Кайда" в региона.

Ислямистите са опразнили много от базите си откъм жива сила, превозни средства и оръжие, твърдят бунтовници и източници, близки до свързаните с "Ал Кайда" бойци.

Сирийската опозиция пък е разочарована от решението на президента на САЩ Барак Обама да подложи на гласуване в Конгреса въпроса за удари срещу сирийската армия, съобщи АФП.

Опозицията се надява, че Конгресът ще одобри извършването на въздушни удари в Сирия, допълни представителят.

Руският президент Владимир Путин е предложил на сирийския президент Башар Асад убежище в Русия, съобщиха арабски източници. Изтеглянето на Асад можело да стане с един от корабите на руския военен флот. Предложението е било направено, тъй като Москва е осъзнала, че САЩ със сигурност ще нанесат военен удар срещу Сирия.

На 5 и 6 септември в Санкт Петербург си дават среща лидерите на Г-20, като там очи в очи на разговор ще се изправят американският президент Барак Обама, руският му колега Владимир Путин и турският премиер Реджеп Ердоган.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай