Ислямисти се опитват да вербуват пристигащите в Германия бежанци

Ислямисти се опитват да вербуват пристигащите в Германия бежанци | StandartNews.com

Радикални мюсюлмани в Германия се опитват да вербуват бежанците, търсещи убежище, съобщават от разузнавателните служби в страната. Ислямските екстремисти „се опитват да достигнат до млади и пътуващи сами бежанци, които пристигат в страната без семействата си и търсят контакти и подкрепа", каза говорител на разузнавателните служби в провинция Бавария, цитиран от БГНЕС.

Според него те се свързват с младежите, след като последните пристигнат в центровете за настаняване, но също така и на гарата в Мюнхен - там голяма част от имигрантите пристигат с влакове от Унгария и Австрия. Екстремистите „искат да се възползват от несигурността и нещастието на бежанците", каза още говорителят.

Във вторник разузнавателните служби в Северен Рейн-Вестфалия докладваха за осъществяването на подобни контакти в тяхната провинция, отбелязвайки, че ислямските екстремисти се свързват с бежанците чрез фалшиви благотворителни организации.

Ще информираме служителите на центровете за настаняване и ще ги запознаем с тази ситуация и методите, използвани спрямо младите бежанци", каза говорител от Северен Рейн-Вестфалия. В Германия провинциите Бавария и Северен Рейн-Вестфалия получават най-много молби за убежище. Самата страна очаква общо през тази година да получи 800 000 молби от бежанци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай