Индийският премиер участва в международния ден на йогата

Индийският премиер участва в международния ден на йогата | StandartNews.com

Министър-председателят на Индия Нарендра Моди изненада жителите на Делхи като се зае на открито с йога упражнения по случай международния ден на йогата.

"Йога е повече от физическо упражнение. Ние не само отбелязваме деня на йогата. Ние тренираме човешкия дух да се отвори към нова ера на мир", заяви Моди, преди да приложи на практика думите си и да заеме поза, съобщава БГНЕС.

Моди приветства приемането от ООН на неговата идея за Международен ден на йогата, като подчерта, че тази практика е носител на "свят без напрежение". Премиерът, който иска да потвърди централното място на йога като елемент на индийската култура, оглави днешните прояви, в които в Делхи участват хиляди хора - държавни чиновници, студенти, войници и обикновени граждани.

Центърът на Делхи се е превърнал в гигантска мозайка от разноцветни килими за 35-минутна сесия йога, която жителите на града имат амбицията да впишат в Книгата на рекордите Гинес.

Подобни прояви, макар и по-ограничени по мащаб, са предвидени и в други страни, главно във Великобритания, на бреговете на Темза. Индийският премиер е стриктен вегетарианец, практикува йога всеки ден и това му позволява, както сам уверява, да работи продължително време, без да се нуждае от много сън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай