Има ли българска жертва в трагичното свлачище в Италия. Отговорът

От МВнР разпространиха съобщение до медиите

Има ли българска жертва в трагичното свлачище в Италия. Отговорът | StandartNews.com

От Въшно министерство разпространиха информация за свлачищата в Италия от консулството ни в Рим. По данни на властите там една от жертвите вероятно е българка, която притежава и италианско гражданство. Италиански медии също съобщават за българка сред жертвите на бедствието, които са вече 5.

Ето и цялото съобщение на МВнР:

"По информация на българското посолство в Рим към този момент, вследствие на свлачище в ранните часове на 26 ноември на остров Иския, предизвикано от тежките метеорологични условия, един човек е загинал, 13 души са ранени, а 11 все още се издирват.

По данни на италианските власти една от жертвите на природното бедствие вероятно е българска гражданка, която притежава и италианско гражданство. Българското дипломатическо представителство е в непрекъснат контакт с италианските власти за получаване на официално потвърждение на информацията.

В района е обявено извънредно положене и е разпоредена евакуация на около 200 души. Все още протичат издирвателни дейности за откриването на хора, които евентуално биха могли да са затрупани под масивното свлачище". Ден след бедствието на остров Иския издирвателните операции продължават - в тях участват около 200 служители от гражданска защита и силите на реда. Стотина жители от района на свлачището бяха евакуирани вчера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай