И Елтън Джон захапа Путин

Руските закони са крайно опасни и насърчават невежеството, отсъди поп идолът

И Елтън Джон захапа Путин  | StandartNews.com

Елтън Джон се присъедини към плеядата от звезди, политици и писатели, които възроптаха срещу Путин и дискриминационните спрямо хомосексуалистите закони.

След като преди дни Путин заяви, че е отявлен почитател на певеца, ядосаният Елтън пусна отворено писмо на собствения си сайт. Джон написа, че ефектът от закона "насърчава неразбирането и невежеството" и е "крайно опасен" за гейовете в Русия. В текста певецът разказва, че по време на концертите си е говорил с хомосексуалисти и е научил, че живеят в трудна среда.

"Разказаха ми истории за заплахи от местни доброволчески отряди за поддържане на обществения ред, които ги "излекували" от хомосексуализма, като ги залели с урина и ги набили. Един младеж бил проследен до гей клуб от "шофьор на такси", който опитал да го удуши със струна за китара, защото бил "содомит". Всички споделиха истории за вербално и физическо насилие - на работа, в барове и ресторанти или на улицата". Всичко това се е случило след приемането на закона през юни, пише Елтън Джон.

Преди 10 дни срещу 27 нобелови лауреати защитиха същата позиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай