Хванаха стрелеца от Белгород

Хванаха стрелеца от Белгород | StandartNews.com

Белгород. Полицията в руския град задържа заподозрян за масовото убийство от 22 април. Късно вечерта на 23 април Итар-Тасс предаде съобщение от МВР за задържането на 32-годишния Сергей Помазун. Заподозряният за стрелец е опитал да избяга от Белгород на товарен влак. Арестуваният е оказал съпротива.

Разследващите твърдят, че Помазун е опитал да обере ловен магазин на 22 април, където е открил огън и е убил трима служители на магазина. След това задигнал поне едно оръжие и муниции, избягал и в движение застрелял две млади момичета. Качил се на автомобил БМВ, който принадлежал на баща му. Карал е маниакално, неколкократно се качвал с колата на тротоара, преди да застреля още един невинен свидетел.

Според предварителната информация, Помазун е лежал в затвора 4 години и е бил освидетелстван като психологически нестабилен.

Инцидентът повдигна дебат в руското общество за легализация на оръжията. Защитниците на тезата твърят, че ако повече хора притежават огнестрелно оръжие, ще могат да противодействат на такива престъпници. Противниците пък предупреждават, че би било също толкова лесно на психопатите да се сдобият със смъртоносни оръжия и да нараняват и убиват невинни хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай