Хизбула потвърди подкрепата си за Башар Асад

Хизбула потвърди подкрепата си за Башар Асад | StandartNews.com

Бейрут. Хасан Насрала, лидер  на Хизбула, обяви, че ливанската въоръжена групировка ще продължи да се бори на страната на сирийския президент Башар Асад, след като подпомогнаха възвръщането на стратегическия град Кусейр миналата седмица.

В телевизионно обръщение в петък, Насрала заяви, че Хизбула е наясно с разходите за военно участие в гражданската война в Сирия, но няма да се отклони от своите цели.

"Ние няма да променим нашата позиция", заяви Насрала.

Хизбула участва все по-активно в конфликта в съседна Сирия, който навлезе в третата си година.

"Ще бъдем навсякъде, където има нужда от нас", заяви лидерът на Хизбула по време на събитие в чест на ранени бойци от военните кампании на Хизбула, включително войната от 2006 г. с Израел.

Дамаск заяви, че ще се опита да си върне голяма част от северния град Алепо и околностите му в поредната офанзива срещу бунтовниците, но не е ясно дали Хизбула също ще се присъедини тази операция.

Насрала призова привържениците си да се въздържат, за да се запази стабилността в Ливан, след ракетен обстрел удари сунититски и шиитски градове в долината Бекаа, а десетки хора бяха убити в улични боеве в северния град Триполи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай