Хилари Клинтън на тричасов разпит от ФБР

Хилари Клинтън на тричасов разпит от ФБР | StandartNews.com

Разследват качвала ли е на частен сървър секретни документи

ФБР разпитва Хилари Клинтън над три часа. Кандидат-президентът на САЩ беше принудена да дава показания за използването на обикновена електронна поща на частен сървър, докато е била държавен секретар.

Съдебните власти опитват да установят дали Клинтън е нарушила закона, като е качвала там секретни държавни документи. Бюрото проучва и дали е имало случаи на злоупотреба с поверителна информация.

Клинтън твърди, че вече няколко пъти е отговаряла на тези въпроси и че частни сървъри са ползвали и други високопоставени държавни служители

"Невъзможно е ФБР да не препоръча повдигането на криминални обвинения срещу Хилари Клинтън", заяви другият претендент за президент на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от Асошиейтед прес.

По-рано Тръмп предизвика шум в социалните мрежи, след като публикува снимка на Хилари Клинтън с нещо, което изглежда като Звезда на Давид на фона на доларови банкноти. Към тях са добавени думите "Най-корумпираният кандидат за президент в историята".

Според телевизия „Фокс нюз" Клинтън, в качеството си на държавен секретар (2009-2013 г.), е споделяла поверителна информация за финансова криза в Гърция със зетя й Марк Мезвински. Той оглавява инвестиционен фонд и се е специализирал върху операции по гръцкия дълг.

Телевизията се позовава на разсекретената поредна порция служебна преписка на Клинтън по електронната поща.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай