Груевски влязъл в Унгария с женски дрехи

Будапеща отрича за среща на бившия македонски премиер с Орбан

Груевски влязъл в Унгария с женски дрехи | StandartNews.com

 

Бившият македонски премиер Никола Груевски преминал унгарската граница, облечен в женски дрехи. Това пише  изданието index.hu пише, цитирано от скопския тв канал 1ТВ и  Агенция „Фокус". Медиите съобщават, че говорителят на унгарския премиер е отрекъл, че Виктор Орбан и бившият министър-председател са се срещали.

„Премиерът вчера се прибра у дома и се срещна с две лица, но не и с човека, за когото питате“, е заявил Бертланд Хаваси пред унгарските медии. Според журналистите в Будапеща, Груевски е пристигнал в страната най-вероятно в петък. Те казват още, че били изненадани, че бившият македонски премиер се намира в резиденцията на Орбан. Журналистът Золт Кернер от 24.hu е заявил пред „Макфакс“, че първите дни от престоя си в Будапеща Груевски е прекарал в хотел „Кемпински” в Будапеща.

„Преди няколко месеца правителството направи промени в Закона за имиграцията. Според тази процедура в същия момент, когато е преминал границата, правителството е трябвало да върне Груевски в Македония или в Сърбия, ако действително той е пристигнал в страната през Сърбия, тъй като двете се смятат за сигурни страни. Ако Сърбия откаже да го приеме, тогава ще трябва да започне процедура за предоставяне на убежище. Това е обичайната процедура за тези, които молят за убежище. Цялата процедура трябва да завърши в срок от 60 дни, или ако е по бързата процедура - за 15 дни. Ние нямаме информация коя процедура е избрана“, заяви журналистът Кернер.

Евродепутатът от Нидерландия Джудит Саргентини, заклет противник на Виктор Орбан, попита открито унгарските власти дали ще отхвърлят молбата за убежище на бившия македонски премиер, защото според техните критерии той е дошъл от сигурна страна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай