Гърция след пожарите. Министър следи изкъсо ситуацията

Разпоредена е проверка на съоръженията за противопожарна сигурност

Гърция след пожарите. Министър следи изкъсо ситуацията | StandartNews.com

Министърът на националната отбрана на Гърция Ни́кос Де́ндиас разпореди проверка на плановете за пожарна безопасност на всички военни съоръжения в страната, предаде гръцката национална телевизия ЕРТ., цитирано от БТА. Поводът за проверката са експлозии в склад за боеприпаси на гръцките военновъздушни сили вчера в крайбрежния град Неа Анхиалос в Централна Гърция заради горски пожар. 

„Искам да ви уверя, че безопасността на персонала, съоръженията и оборудването винаги е била приоритет. Тя е основен приоритет“, заяви Дендиас.

Вчера следобед в град Неа Анхиалос, намиращ се недалеч от Волос в Централна Гърция, пожар предизвика силни експлозии в склад за боеприпаси, които са чути от жителите в широкия регион. Гръцките власти забраниха придвижването на превозни средства в радиус от 3 километра от мястото на експлозиите и призоваха за евакуация на гражданите в Неа Анхиалос.

Днес министърът на националната отбрана разпореди да бъде извършено административно разследване. По думите му случилото се ще бъде разследвано и ако има отговорни за станалото, ще им бъде потърсена отговорност, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай