Четвъртък,

Гърция се опитва да овладее мигарнтския натиск

От: Редакция -
1282
Гърция се опитва да овладее мигарнтския натиск
A
A
A

С увеличени сили по охрана на границите правителството в Атина се опитва да овладее мигрантската вълна към европейските страни, събщи БНР.

От началото на годината над 154 хиляди чужденци са направили опит за влязат нелегално в Гърция, информират от министереството по миграцията.Гърция не желае да се превърне във вход на нелегалната миграция към европейските страни, заяви министърът по миграцията Нотис Митаракис. Полагат се максимални усилия за охрана на границата.

Показателни са данните от гранична полиция- само за месец август е осуетен входа на 50 хиляди нелегални мигранти в страната, а от началото на годината над 154 хиляди мигранти без документи са заловени по сухопътните и морските граници на страната.

Правителството в Атина вече съобщи решение за удължаване на граничната ограда на сухопътната граница с Турция с още 80 километра.Увеличени са патрулите по река Марица откъдето в последните месеци влизат стотици мигранти, насочвани от турските гранични власти,съобщават медиите.

Властите в Гърция са убедени, че мигрантите се използват от Анкара за натиск срещу Европейския съюз. Това вече не са бежанци от райони с военни действия, а икономически мигранти, които през Гърция се опитват да достигнат до Централна Европа.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com