Неделя,

Най-после! Гърция отваря нови пунктове на границата

От: Мартина Суботинова -
1031
Най-после! Гърция отваря нови пунктове на границата
A
A
A

Гръцкият министър на туризма обеща повече пътни входни точки за туристите, предаде БГНЕС. Гръцките власти работят, за да гарантират, че ще бъдат отворени повече пътни входни пунктове, за да отговорят на нуждите на идващите туристи, преминаващи границата от север с автомобили, заяви министърът на туризма Харис Теохарис пред парламента.

"В сътрудничество с полицията се полагат усилия, така че от 1 юли в Промахон ще има три платна - две входни и едно изходно“, каза Теохарис, визирайки граничен пункт на страната със съседна България. Нещо повече, неговото министерство работи с Министерството на гражданската защита и Органа на гражданската защита при други входни точки, за да разпределя входящия трафик и да подобрява транзитните условия за туристите.

Теохарис каза, че благодарение на мерките, предприети от правителството и неговото министерство, пристигащите туристи по пътищата се увеличават с по-бързи темпове от тези по въздух. „Само миналата събота, когато регистрирахме най-големите потоци, видяхме увеличение от 23%. Повече от 20 000 души влязоха в страната ни по шосе от северните ни граници. Това показва, че, от една страна, системите за контрол работят, а от друга, че необходимите подобрения се изпълняват бързо".

Той добави, че властите наблюдават увеличаването на варианта Delta и засилват здравното наблюдение, когато е необходимо. „И засилвайки здравното наблюдение, ние правим правилното нещо за здравето на гръцките граждани и правилното нещо в крайна сметка за самия туризъм“, каза той пред депутатите.

„Защото отварянето на туристическия бизнес не е лесен процес. Това е сложен, динамичен процес, при който трябва постоянно да сме на щрек и да променяме решенията си в зависимост от новите данни, които се появяват“, попита Теохарис.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички