Голяма тревога с пребития българин в Македония. Какво поиска той

Бекир Кадриески се оплаква от стомашни болки и главоболие

Голяма тревога с пребития българин в Македония. Какво поиска той | StandartNews.com

Съпредседател на българското дружество "Шемето" Бекир Кадриески, който бе пребит, иска да дойде у нас, за да продължи лечението си, тъй като има съмнения, че в Република Северна Македония няма да му помогнат.

Пред БНТ той коментира, че днес се чувства по-добре, но посочи, че в болницата не са му направени никакви изследвания, единствено са му предписани лекарства. По думите му лекарите не били особено трогнати от призивите му за помощ.

"Казаха: Като ти дойде редът, можеш да се снимаш", посочи Кадриески, който се оплаква от стомашни болки и главоболие.

Към момента властите и медиите в страната не спекулират кой е човекът, нанесъл побоя над Кадриески. Той посочи, че е видял нападателя си, но няма близки отношения с него. Нападателят се е предал сам в полицията.

Другият съпредседател на "Шемето" - българинът Живко Чакръкчиев - снощи заминал за Струга, за да види колегата си.

"Днес ще се срещна с полицията, за да разбера какво се прави по случая. Това, което разбрах дотук е, е нападателят наистина се е предал сам, министърът на вътрешните работи е казал по телевизията, че той ще бъде разпитан. В същото време познати на нападателя се обаждат на Кадриески, пращат хора в къщата му, за да го накарат да отиде на среща с нападателя, за да се разберат", обясни той.

По всичко изглежда, че властите искат да замажат нещата и случаят да се изкара като частен, а не като престъпление от омраза, смята Чакръкчиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай