Голяма новина за Турция! Думите на Ердоган

Какво обяви президентът на страната

Голяма новина за Турция! Думите на Ердоган | StandartNews.com

„Ние сме решени да превърнем Турция в глобален притегателен център за грижи в здравеопазването, а не само да предоставяме услуги на нашите граждани“, заяви президентът на страната Реджеп Ердоган в неделя на церемония по откриване на градска болница в окръг Коджаели в Северозападна Турция.

Ердоган каза, че не само турските граждани, живеещи в чужбина, избират Турция за здравни грижи, но и много чужденци проявяват интерес към здравните услуги в Турция.

„Нашият народ е добре запознат с образцовата инфраструктура, която се създали в сферата на здравеопазването, с реформите, които сме осъществили, и с работната сила, която продължава да укрепва“, каза турският президент. Той припомни важността на градските болници по време на пандемията от КОВИД-19 и разрушителните земетресения в Турция на 6 февруари.

„Турция устоя на катастрофата на века - земетресенията на 6 февруари, със силата на своята държава, с капацитета на своите институции и с пожертвуванията на своя народ“, посочи турският президент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай