Голяма новина от Шойгу, ключови промени

Нови мерки

Голяма новина от Шойгу, ключови промени | StandartNews.com

Русия обяви, че до 2026 г. във въоръжените ѝ сили ще бъдат извършени дълбоки реформи, включително промени в числеността на личния състав и административна реформа, предаде Ройтерс.

Руското министерство на отбраната съобщи, че се предвижда броят на военнослужещите във въоръжените сили да се увеличи до 1,5 милиона души.

"Само укрепвайки ключовите структурни компоненти на въоръжените сили е възможно да гарантираме военната сигурност на държавата и да защитим новите региони и обектите от критичната инфраструктура на Руската федерация", заяви министърът на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от БТА.

Министърът е обърнал особено внимание върху това, че всички мерки трябва да бъдат обединени в комплексен план за увеличение на числеността на личния състав във въоръжените сили на Русия. Те трябва да бъдат синхронизирани със сроковете за доставка по държавни отбранителни поръчки на въоръжения, военна и специална техника и материални средства, със строителството на инфраструктура за разполагане на войските и с осигуряването им със съответните ресурси.

Шойгу отбеляза, че въвеждането на посочените мерки ще изисква компетентни решения от страна на заместник-министрите на отбраната, главнокомандващите и командващите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай