Голям удар върху мрежа за трафик на хора

Гръцките власти разбиха мрежа за трафик на хора

Голям удар върху мрежа за трафик на хора | StandartNews.com

Гърция нанесе голям удар върху мрежа за трафик на хора. Мрежата която транспортира мигранти от Турция до гръцкия остров Евия и след това до континенталната част на Гърция, беше разбита от гръцките пристанищни власти след получен сигнал сигнал, предаде за БТА гръцката агенция АНА-МПА.

Пристанищната администрация е преследвала заподозрян трафикант в района на Агиос Николаос-Коскина в югоизточната част на Евия вчера около 01:50 часа. Заподозреният се направил опит да изблъска  плавателните съдове на пристанищните власти, които са го обкръжили в неговата 10-метровата лодка, но е бил принуден да се предаде заедно със спътника си.

Според подадения сигнал гумената лодка е докарвала мигранти до Аливери в западната част на Евия. Докато продължава преследването по море, служители на пристанищната администрация на сушата блокират четири превозни средства, включително микробус, превозващи четирима афганистански и двама пакистански граждани, които били част от мрежата и чакали да вземат мигрантите и да ги откарат до Атина.

Очаква се заподозрените трафиканти да бъдат изправени пред прокурор.

Служителите на пристанищата Кими и Халкида продължават разследванията, за да открият дали още хора са замесени в този канал за трафик, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай