Голям скандал със здравето на Шойгу. Какво обявиха

Не са се потвърдили информациите за сърдечен удар

Голям скандал със здравето на Шойгу. Какво обявиха | StandartNews.com

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу проведе среща, посветена на въпросите на реализацията на програмата за държавни поръчки и изпълняването на социалните задължения към руските военнослужещи. Това съобщиха от руското министерство на отбраната, публикувайки кадри от състоялата се работна среща. 

По-рано днес Киев заяви, че Шойгу е получил инфаркт, а в някои медии се появиха слухове, че руският министър на отбраната е бил или ликвидиран, или отстранен заради провала на специалната операция на Русия в Украйна. В същото време обаче няма никаква дата, която да свидетелства за скорошни снимки на заседания на Шойгу.   

"При трудностите, които са налични към днешен ден, ние в планов ред изпълняване държавната отбранителна поръчка.... Въпреки антируските санкции, днес нивото на сключване на държавни договори възлиза на 85%, през април ние ще приключим тази работа изцяло", каза руският министър на отбраната.

Сред приоритетните задачи Шойгу изброи доставката на войските на високоточно оръжие с голям обсег на действие и авиационна техника, както и поддръжка на бойната готовност на стратегическите ядрени сили.  

"Министерството на отбраната изпълнява всичките си социални задължения към личния състав с отчитане на взетите решения за съответните индексации. Това засяга и индексациите на паричните дажби на военнослужещите, заплащането на труда на гражданския персонал и, естествено, както е предвидено от законодателството, безусловно, засяга и военните пенсионери", каза Шойгу..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай