Гневен Ердоган подгони социалните медии

Задължително легализиране на присъствието в Турция на такива компании

Гневен Ердоган подгони социалните медии | StandartNews.com

Задължително легализиране на присъствието в Турция на компаниите на социалните медии, за да могат да носят финансова отговорност и да изпълняват решенията на турските съдилища.

Това е едно от изискванията, включени в наредба за социалните медии, която предстои тези дни да бъде внесена в турския Меджлис, съобщи за БТА Нахиде Дениз.

Други изисквания в наредбата са: регистрация на самоличността на потребителите на акаунти в социалните медии; ускорена процедура по инкриминиране на авторите на постове при изискване от съдебните органи; забрана на постове с текстове, изразяващи омраза и подобни негативни отношения и други.

"След като президентът Реджеп Тайип Ердоган /вчера/ заяви, че "искаме да контролираме изцяло постовете по каналите на социалните медии", новата наредба за социалните медии ще бъде внесена в парламента преди 15 юли", пише близкият до правителството автор на рубрика във в. "Хюрриет" Абдюлкадир Селви.

Ппо нареждане на Ердоган новата наредба за социалните медии спешно ще бъде внесена в парламента и се очаква да бъде приета до 15 юли, допълва Селви.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай