Givenchy и Versace с неприятности в Китай

Инкриминираните артикули представят Тайван и Хонконг като самостоятелни държави, докато официален Пекин ги счита за своя територия

Givenchy и Versace с неприятности в Китай | StandartNews.com

Модните къщи „Живанши”, „Версаче” и „Коуч” трябваше да се извинят за това, че са пуснали в продажба фланелки, в които са накърнили териториалната цялост на Китай, предаде Франс прес.
 
Инкриминираните артикули представят Тайван и Хонконг като самостоятелни държави, докато официален Пекин ги счита за своя територия.
 Преглед на изображението в Twitter

 

Италианската марка си навлече неприятности от страна на китайските власти, след като пусна фланелки с надписи на градове, следвани от държавите, в които те се намират. Като например - Париж-ФРАНЦИЯ, Шанхай-КИТАЙ. Дотук добре, но когато се споменава Хонконг, не следва държавата КИТАЙ, а е изписано отново ХОНКОНГ. Това се стори обидно на Пекин, след като бившата британска колония отново бе включена в състава на КНР през 1997 г.
 
Модна къща "Версаче" (Versace) беше разкъсана от критики в социалните мрежи заради гафа, съвпаднал с продължаващите протести в Хонконг, които силно изнервят китайските власти.
 

Неприятностите не подминаха и френската модна къща "Живанши" (Givenchy) и американската "Коуч" (Coach). Техните фланелки навеждат на мисълта, че Хонконг и Тайван са независими от Китай територии. В същото време Пекин продължава да претендира за това, че Тайван е негова територия, въпреки че островът се управлява отделно от 1949 г. насам.

Преглед на изображението в TwitterПреглед на изображението в TwitterПреглед на изображението в Twitter


Трите модни бранда трябваше да поднесат своите извинения, като увериха, че нарочените за обидни модели са били изтеглени от продажба.
 
От "Живанши" заявиха, че искрено се извиняват за допуснатата грешка, която е в разрез с дълбокото уважение, което изпитва марката към китайските потребители.
 
"Обичаме Китай и уважаваме неговата териториална цялост", обявиха от "Версаче" на страницата на бранда в китайската платформа Уейбо.
 
От "Коуч" признаха "сериозността на грешката" и изразиха "дълбокото си съжаление" от допускането й.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай