Германски фитнес магнат изчезна със самолет край Коста Рика

Заради лошото време издирването беше преустановено в петък през нощта

Германски фитнес магнат изчезна със самолет край Коста Рика | StandartNews.com

Малък самолет с пътници германци на борда е изчезнал край бреговете на Коста Рика. Частният полет, за който се съобщава, че превозва германския фитнес предприемач Райнер Шалер (вдясно на снимката), е отпътувал от Мексико, съобщи „Дойче веле“.

Малък самолет с петима германски граждани е изчезнал на път за летище в източната част на страната, съобщи министърът на обществената сигурност на Коста Рика Хорхе Торес, като първоначално не даде подробности за това кой е бил на борда.

По-късно говорителката на фитнес веригата McFit Жанин Минати съобщи, че в самолета е бил основателят и главен изпълнителен директор на компанията Райнер Шалер, информира германският вестник „Билд“.

Партньорката му Кристиане Шикорски също е била на борда, заедно с децата им, уточнява „Билд“. За момента няма повече информация по случая.

McFit е най-голямата германска верига за фитнес, която има над 200 студия само в Германия, както и центрове в Австрия, Италия, Полша и Испания. В нея членуват повече от 1,4 млн. души.

Самолетът, турбовитлов Piaggio P.180 Avanti, изчезна в петък вечерта на около 33 км от брега на път за летището в Лимон, пристанищен град на карибското крайбрежие на Коста Рика.

Самолетът е излетял от Паленке, град, популярен сред туристите със своите археологически руини, два часа и 41 минути преди да загуби връзка с контролната кула край Лимон.

Заради лошото време издирването беше преустановено в петък през нощта.

Освен основател на фитнес веригата, Шалер е и собственик на фирмата, организатор на фестивала за електронна танцова музика Love Parade, на който през 2010 г. в западния германски град Дуисбург при блъсканица загинаха 21 души, а над 500 бяха ранени. След това събитие Шалер обяви, че фестивалът ще бъде окончателно отменен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай