Германия ядоса Русия. Кремъл се закани

Германия нанася удар, а руснаците обещават реципрочни действия

Германия ядоса Русия. Кремъл се закани | StandartNews.com

Германските власти са взели решение за поредното масово експулсиране на служители на руските дипломатически представителства в страната. Това съобщиха от руското министерство на външните работи, като обещаха реципрочен отговор, предаде БНР.

В публикувана на сайта на министерството официална позиция се посочва, че Москва решително осъжда действията на Берлин, който “продължава да разрушава целия спектър на руско-германските отношения, включително дипломатическото им измерение”.

От ведомството допълват, че германската страна е нарушила обещанието си да не афишира публично този въпрос, като е уведомила представители на медии, които редовно използва за “контролирано изтичане на информация” и “целенасочена дезинформация”.

Москва определя действията на Берлин като “враждебни” и заявява, че ще отговори реципрочно, като експулсира германски дипломати и намали максималния брой на служителите в германските дипломатически представителства в Русия.

За това е бил уведомен посланикът на Федералната република в Москва Геза фон Гайр на среща в руското министерство на външните работи на 5 април.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай