Франция закопча "бременна" терористка

Франция закопча "бременна" терористка | StandartNews.com

Млада французойка бе арестувана в Монпелие по подозрение в тероризъм, след като властите откриха в дома й фалшив корем, съобщи в. "Гардиън". Смята се, че жената може да е готвела бомбен атентат с взривно устройство, скрито в изкуствения корем.

Арестуваната е мюсюлманка на 23 години на име Камий. При обиск в дома й полицията е открила пластмасов корем, покрит от вътрешната страна с алуминий. Смята се, че металният слой е имал за цел да заблуди детекторите за взривни устройства. Заедно с нея е арестуван и съпругът й.

В дома на семейството е открит компютър, от който двамата са търсели информация за жени камикадзе и инструкции за направата на експлозиви, разказват запознати с разследването. По време на разпита жената твърдяла, че е имала намерение да използва корема при извършването на кражби от магазините. Детективите обаче открили, че жената наскоро е наследила няколко хиляди евро и няма финансови проблеми.

По-рано френският вътрешен министър Бернар Казньов съобщи, че в страната е предотвратен друг терористичен акт в град Орлеан и са арестувани още двама души.

Казньов каза, че двамата са били в контакт с френски джихадист в Сирия, заподозрян в организирането на атентата. Единият от задържаните признал за готвените атаки срещу военни, жандармерия, полицаи и представители на държавни служби. Казньов освен това съобщи, че откакто Франция възстанови контрола по границите си след нападенията в Париж на 13 ноември, 3414 души не са били допуснати да влязат на френска територия, тъй като са сметнати за хора, представляващи риск за сигурността и за обществения ред.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай