ФБР заловиха стрелеца от летището в Лос Анджелис

Агент на службите за сигурност е загинал в Лос Анджелис

ФБР заловиха стрелеца от летището в Лос Анджелис  | StandartNews.com

Лос Анджелис. Американските спецслужби са задържали мъжит, открил стрелба  срещу охраната на международното летище в Лос Анджелис. Арестуваният е Пол Антъни Сиансия, 23-годишен, от Ню Джърси, е бил ранен при престрелката. Не се съобщава какво е състоянието му.

Нападателят, облечен в маскировъчен комбинезон, влязъл в терминал 3 на летището около 9,20 ч. сутринта, извадил от сака си полуавтоматична пушка, и започнал да стреля по пътниците. Успял да проникне в зоната за проверка, преди да бъде атакуван от охраната, която го обезврежда, съобщават световните медии.

Агент от федералната служба за сигурност на транспорта (TSA), ранен при престрелката на летището в Лос Анджелис снощи, е починал по-късно в болницата. Ранени са поне трима федерални агенти и други цивилни хора, потвърди службата, която извършва проверките за сигурност на американските летища.

Това е първият нейн служител, загинал при изпълнение на служебния си дълг, откакто агенцията е създадена след атентатите на 11 септември 2001 година. Загиналият е бил един от агентите, разположени в различни зони на летището, за да засичат подозрително поведение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай