Европа изтръпна след тази закана на Кадиров

Чеченският лидер реагира на изгарянето на Кораната

Европа изтръпна след тази закана на Кадиров | StandartNews.com

Чеченският лидер Рамзан Кадиров се закани да мине през цяла Европа, за да "пречисти народите на Стария свят от мерзостта". Заканата му бе свързана с акцията в Дания, където в петък, 27 януари, бе публично изгорен Коранът.

Това бе извършено от датския крайнодесен политик Расмус Палудан, който по-рано вече два пъти е изгарял свещената книга на мюсюлманите (в знак на протест срещу турския президент Ердоган). Предишните му акции накараха шведският боец ​​от чеченски произход Хамзат Чимаев да призове властите да реагират. В отговор Палудан обеща да „поздрави“ цяла Чечения заедно с Кадиров и заяви, че Чимаев никога няма да бъде швед. След това той за трети път публично изгори Корана миналата седмица.

Сега Кадиров също реагира на случая като заяви: „Всемогъщият е търпелив и строг в наказанията, така че знай, датски страхливецо, че ще намериш наказанието, което толкова ревностно търсиш“, цитира го телеграм каналът "Осторожно, новости", предаде actualno.com.

Кадиров заяви още, че Европа е прокълната от Всевишния и обеща още, че никога не би простил този акт, както и "милиард и половина мюсюлмани по света“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай