Неделя,

Евродепутат: Опълчихме се успешно на големите държави за пакета "Мобилност"

От: Администратор -
A
A
A

Ако не бяха усилията персонално на премиера Бойко Борисов и на министър Ивайло Московски вече щеше да има сделка по това досие и щеше да е в ущърб на България, заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков по повод промените в пакета „Мобилност" на ЕК срещу които протестират българските превозвачи.

„Това, което се прави, е подвиг. Не е лесно да се опълчиш на сдружение от държави като Германия, Франция, Италия, Австрия и Испания, и въпреки това да имаме такъв успех, изтъкна той, цитиран от Фокус. - „Длъжен съм да подчертая, че през последната 1 година имаше координирани усилия, видя се личният ангажимент на премиера Бойко Борисов, усилията на министър Ивайло Московски", посочи евродепутатът.

„Отказвам да повярвам, че в този му вид пакетът „Мобилност" ще бъде приет. Най-вече, защото в него има изключително недомислени норми", коментира Андрей Новаков. „Няма орган, който да контролира дали един шофьор на всеки 3 седмици се е прибрал в дома. Никой не може да даде дефиниция за дом. Това противоречи с дълъг списък от регламенти, гарантиращи свободното придвижване", заяви той. „Едно от предложенията за 72 часа, след които да бъде прилагана Директивата за командировани работници също е неприложимо. В големи държави като Германия и Франция е невъзможно да достигнеш до адрес, да излезеш за 72 часа, особено когато има ограничение за движение", поясни евродепутатът.

„Преборихме се за това договорите на самите шофьори да не бъдат превеждани на повече от 20 езика и да бъдат носени в кабината. Това е почти сигурно, че ще отпадне", каза още Андрей Новаков.

Тагове:

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички