Ердоган унижи Путин! Гръмко решение

Какво направи турският президент

Ердоган унижи Путин! Гръмко решение | StandartNews.com

Решение на турския президент Реджеп Ердоган породи много генерални коментарии на противниците на Владимир Путин.

От офиса за Володимир Зеленски казаха, че турският президент Реджеп Ердоган е унижил руския си колега Владимир Путин, освобождавайки бойците от „Азовстал“, които бяха в Турция, предаде агенция УНИАН.

Михайло Подоляк, съветник на Зеленски, заяви, че освобождаването на пленените от Русия командири на „Азов“ от Истанбул е било унижение както за Москва, така и лично за Путин. Подоляк посочи, че Путин и Ердоган вече не са политици от една величина.

„Ердоган взе под внимание интересите на Турция, а не интересите на умиращата държава, наречена Русия. Турция показва, че темата "Русия" не съществува. Тоест тя е отиваща си тема. Ердоган показа, че има Турция, която днес изглежда различно, че има Турция, която претендира за конкретни роли, има Турция, която има собствен интерес в Черноморския регион. Ердоган иска да покаже, че в Черно море Русия няма да доминира в морето - нито сега, нито в бъдеще“, каза Подоляк.

„Китай прави същото. Виждаме (от Пекин) намаляване на степента на изявленията, почти безразлично отношение към това, което Руската федерация прави и казва", заяви Подоляк. Според Подоляк от военна гледна точка днес Русия не представлява никаква заплаха за никоя страна от НАТО. Ердоган разбра това.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай