Неделя,

Ердоган пак побесня. Новина за Швеция и Финландия

От: Редактор -
2938
Ердоган пак побесня. Новина за Швеция и Финландия
A
A
A

Анкара няма да подкрепи членството на Швеция и Фенландия в НАТО, докато двете страни не изпълнят ангажиментите си за борба с тероризма и няма да направи отстъпки по този въпрос, заяви президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

„Докато Швеция и Финландия не прекратят подкрепата си за терористични организации, те не могат да очакват от нас положително отношение относно членството си в НАТО. Нека никой не очаква от нас отстъпки по този въпрос“, каза Ердоган в ефира на телевизия TRT, предаде агенция БГНЕС.

„Не е толкова лесно, колкото изглежда, ако си мислят, че ще бъдат приети в НАТО веднага. Меморандумът, подписан в Мадрид, е само покана и ние заявихме това на всички наши колеги от НАТО", допълни турският президент. Ако ситуацията не се промени, турският парламент няма да одобри протокол за присъединяване на северните страни към алианса.

Първоначално турските власти поискаха от Швеция и Финландия да поемат писмени ангажименти във връзка с борбата с тероризма. Двете скандинавски страни подадоха молба за присъединяване към НАТО на 18 май.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com