Ердоган пак побесня. Новина за Швеция и Финландия

Отправи им сериозно предупреждение

Ердоган пак побесня. Новина за Швеция и Финландия | StandartNews.com

Анкара няма да подкрепи членството на Швеция и Фенландия в НАТО, докато двете страни не изпълнят ангажиментите си за борба с тероризма и няма да направи отстъпки по този въпрос, заяви президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

„Докато Швеция и Финландия не прекратят подкрепата си за терористични организации, те не могат да очакват от нас положително отношение относно членството си в НАТО. Нека никой не очаква от нас отстъпки по този въпрос“, каза Ердоган в ефира на телевизия TRT, предаде агенция БГНЕС.

„Не е толкова лесно, колкото изглежда, ако си мислят, че ще бъдат приети в НАТО веднага. Меморандумът, подписан в Мадрид, е само покана и ние заявихме това на всички наши колеги от НАТО", допълни турският президент. Ако ситуацията не се промени, турският парламент няма да одобри протокол за присъединяване на северните страни към алианса.

Първоначално турските власти поискаха от Швеция и Финландия да поемат писмени ангажименти във връзка с борбата с тероризма. Двете скандинавски страни подадоха молба за присъединяване към НАТО на 18 май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай