Епидемия от СПИН в "Ислямска държава"

Епидемия от СПИН в "Ислямска държава" | StandartNews.com

Най-малко 16 случая на заразяване със СПИН са регистрирани в редиците на бойците от "Ислямска държава". За случаите съобщава независимата сирийска агенция ARA News като става въпрос за град Меядин, Източна Сирия.

По данни на агенцията бойците, повечето от които са чуждестранни наемници, са били приети и поставени под карантина в местна болница. Британското издание "Дейли мейл" се позовава на представители на местната антитерористични група активисти и съобщава, че лидерите на групировката и на местните групи принуждават заболелите със СПИН да станат терористи самоубийци. Голяма част от инфектираните с ХИВ в редиците на "Ислямска държава" са наркозависими или имат сериозно криминално минало. Инфекцията се разпространява изключително бързо, тъй като на територията, под контрола на терористичната организация, се практикува многоженството и сексуалното робство. Напоследък зачестиха и изнасилванията.

Джихадистите разрушиха манастир от V в.

Групировката "Ислямска държава" е разрушила манастир в централната сирийска провинция Хомс, съобщи Ройтерс. Джихадистите са използвали булдозери, за да сринат древния манастир в град Ал-Карятайн, заяви Рами Рахман, директор на Сирийската обсерватория за правата на човека. Ислямистите са извършили вандалското деяние под предлог, че "манастирът е бил използван за поклонение пред други, различни от Бог". "Мар Елиан" датира от пети век и е кръстен на християнин от провинция Хомс, който е бил убит заради отказа си да промени своята вяра. "Ислямска държава" проявяват изключителна нетърпимост към другите религии и вяра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай