Ема Кейт Хопкинс поема щафетата от Алън като посланик на Великобритания у нас

Ема Кейт Хопкинс поема щафетата от Алън като посланик на Великобритания у нас | StandartNews.com

Британският посланик в София Джонатан Алън ще бъде сменен през пролетта на 2015 г., когато приключва мандатът му, а на негово място ще бъде назначена Ема Кейт Хопкинс, съобщиха от британското посолство в София.

Хопкинс ще поеме поста през май 2015 г. Тя се присъединява към британското външно министерство през 2012 г. и сега ръководи инициативата за превенция на сексуално насилие. През 2014 г. Ема Хопкинс получава званието "Длъжностно лице на Ордена на Британската империя" за работата й по превенция на сексуалното насилие в конфликтни зони по света. Юрист по образование, кариерата на Хопкинс за британското правителство включва работа по въпросите на миграцията, човешките права, ЕС, организираната престъпност, както и превенцията на насилие спрямо жени. През 2008 г. Хопкинс получава наградата "Държавен служител на годината" за изключителен принос към публичния сектор.

"Щастлива съм от назначението ми като британски посланик в България. За мен е огромна чест, че ще работя в България за допълнително засилване на двустранните отношения и постигне на общите цели между Великобритания и България. Очаквам с нетърпение да допринеса към съществуващата силна връзка и да работя по въпросите от взаимно значение за двете страни. Вече чух много за красотата на България и за българската гостоприемност. Цялото ми семейство се вълнува от пристигането ни", заяви Хопкинс по повод назначението си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай