Екзекутираха още 16 души в Дамаск

Екзекутираха още 16 души в Дамаск | StandartNews.com

Дамаск. Най-малко 16 души са били екзекутирани в домовете си от проправителствена милиция в Дамаск. Сред жертвите са шест жени и три деца, предаде АФП, позовавайки се на Сирийската обсерватория за правата на човека. Оттам посочват, че членове на милицията са нахлули рано тази сутрин в жилища в квартал Барзе, в северната част на столицата на Сирия, и са открили огън.     

На 1 септември в Дамаск бяха открити 18 трупа на екзекутирани мъже. Повечето от тях бяха със следи от огнестрелни рани. Ръцете на мъжете бяха завързани, а по някои от телата бяха открити и следи от мъчения. Според сирийския Център за правата на човека жертвите са опозиционни активисти. Сирийската официална агенция Сана пък обяви, че терористична група е избила в градче близо до Алепо цяло семейство, в това число и три деца под 17 години.

Сирийската неправителствена организация алармира за зачестилите случаи на екзекуции. Според нея жертвите са военнослужещи, убити от режима. Други са загинали при уреждане на сметки между сирийци, подкрепящи режима, и негови противници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай