Джонсън с ново предупреждение към Путин

Той каза, че Путин вероятно не мисли логично и затова заплахата от нови санкции едва ли ще е достатъчна

Джонсън с ново предупреждение към Путин | StandartNews.com

САЩ и Великобритания ще отрежат достъпа на руски компании до американски долари и британски лири, ако Кремъл заповяда нападение срещу Украйна. Това заяви днес пред BBC  британският премиер Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс.

"Планът, който виждаме, е за нещо, което всъщност може да е най-голямата война в Европа след 1945 г. По думите му санкциите срещу Русия в случай на война ще отидат много по-далеч, отколкото се говореше публично досега. Той добави, че решението на Обединеното кралство и САЩ да лишат руските компании от възможността "да търгуват с долари и лири", би бил много тежък удар за тях. 

Джонсън каза, че руският президент Владимир Путин вероятно не мисли логично и затова заплахата от нови санкции едва ли ще е достатъчна за предотвратяването на руска инвазия в Украйна. Може би санкциите не са достатъчни за възпирането на един ирационален фактор и понастоящем ние трябва да признаем, че е възможно Владимир Путин да разсъждава нелогично за това и да не вижда катастрофата пред себе си, каза британският премиер. Пред Би Би Си той подчерта, че е невъзможно да се проникне в душата на Путин, който управлява Русия от края на 1999 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай