Джонсън с люта атака към чужденците. Предупреждението

Може да бъдат отпращани и в трети страни

Джонсън с люта атака към чужденците. Предупреждението | StandartNews.com

Онези, които се опитват да злоупотребяват с британската имиграционна система, ще бъдат отпращани в трета страна или в родината си, заяви днес британският премиер Борис Джонсън, предаде от Ройтерс.

"Трябва да гарантираме, че единственият начин за получаване на убежище във Великобритания е сигурният и легален начин и че тези, които се опитват да злоупотребяват с нашата система, няма да могат автоматично да се устроят в нашата страна, а вместо това ще бъдат отпращани бързо и хуманно в трета страна или в родината си", каза британският премиер при представяне на ново имиграционно споразумение, сключено между неговото правителство и властите на Руанда.

"От днес британското правителство прехвърля контрола върху нелегалното пресичане на Ламанша на военноморския флот вместо на граничната служба", заяви също Джонсън, предаде Франс прес. Целта на тази стъпка е "нито един кораб или една лодка да не пристигнат във Великобритания незабелязано", подчерта премиерът и уточни, че за това ще бъдат деблокирани 50 милиона лири за нова техника и персонал.

"Ще бъдат построени нови центрове за прием на нелегалните имигранти, подобни на тези в Гърция, които ще заменят сегашното подслоняване в хотели", съобщи още Джонсън. Според него обявеното днес споразумение с Руанда за изпращане на мигранти, пристигнали нелегално на британска територия, може да засегне десетки хиляди души.

"Това споразумение ще действа като спирачка за мигрантите, желаещи да дойдат във Великобритания", подчерта Джонсън. "От днес всички, пристигащи нелегално във Великобритания, както и пристигналите нелегално от 1 януари насам, ще могат да бъдат изпратени в Руанда", заяви консервативният лидер. Той определи източноафриканската страна като "една от най-сигурните държави в света и която е световно призната за постиженията си в приемането и интеграцията на мигранти".

Новият план би могъл да се прилага за всички незаконно влезли в страната мигранти, независимо дали идват от Иран, Сирия или Еритрея.

Подобна мярка вече бе приложена от Австралия, която настанява на отдалечени острови в Тихия океан мигрантите, но тази нейна политика е доста критикувана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай