Джонсън премахва мерките, а случаите растат

Очаква се премиерът Борис Джонсън да потвърди по-късно днес плана за премахване на почти всички ограничения

Джонсън премахва мерките, а случаите растат | StandartNews.com

Очаква се премиерът Борис Джонсън да потвърди по-късно днес плана за премахване на почти всички законови ограничения на социалните контакти в Англия от 19-ти юли, съобщава БГНЕС.

Но преди пресконференцията днес следобед, Джонсън призова хората да бъдат предпазливи. "Всички ние трябва да поемем отговорност, за да не унищожим напредъка си, като гарантираме, че продължаваме да защитаваме нашата Национална здравна система", каза той.

Джонсън предупреди, че случаите на COVID-19, които в момента са около 30 000 на ден, ще продължат да се увеличават, когато обществото се отвори отново. Пресконференцията на премиера ще представи последни данни за пандемията. Най-новото моделиране, с което разполага "Даунинг стрийт" 10 предполага, че приемът в болници, сериозните заболявания и смъртните случаи от коронавируса ще продължат, но на по-ниско ниво, отколкото преди програмата за ваксинация.

Премиерът на Великобритания заяви, че масовата ваксинация е отслабила връзката между инфекциите, както и приемането в болници и смъртните случаи, но добави, че пандемията "още не е приключила". Тъй като случаите ще се увеличават с премахването на ограниченията, Джонсън посочи, че "предпазливостта е абсолютно необходима".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай