Джеб Буш обяви "оптимистична" президентска кампания

Джеб Буш обяви "оптимистична" президентска кампания  | StandartNews.com

По-малкият брат на бившия американски президент Джордж Буш – Джеб Буш обяви официално, че ще се бори за номинацията на Републиканската партия за президентските избори в САЩ. Вотът ще се проведе през ноември догодина.

Бившият губернатор на Флорида заяви, че ще води кампанията си "със сърце" и добави, че "няма да взима никого и нищо за даденост", информира BBC.

Буш, който е син и брат на двама бивши президенти говори в родния си град Маями. Той проведе словото си на английски и испански. Той обеща да донесе на Съединените щати 4% годишен икономически растеж, който да генерира 19 милиона нови работни места. Той разкритикува небрежната според него външна политика на Обама и неговия екип, включително Хилари Клинтън, и обеща да възстанови въоръжените сили на САЩ и да поднови близките връзки с Израел и други традиционни съюзници.

Джеб Буш е 11-ият кандидат за номинацията на републиканците. За разлика от лагера на демократите, където Хилари Клинтън е отявлен фаворит, борбата за номинацията в тази партия се очертава да бъде много оспорвана, информира още БНТ.

"На всеки един език моето послание ще бъде оптимистично. Защото съм убеден, че можем да превърнем предстоящите десетилетия в Америка в най-невероятното време за живеене", каза Буш. В речта си той акцентира на времето си като губернатор на Флорида, период в който щатът се радва на икономически растеж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай