Душове за бездомници на "Свети Петър"

Душове за бездомници на "Свети Петър" | StandartNews.com

Фондация на Андреа Бочели се включва в благотворителната инициатива на Ватикана

Бездомниците в района на Ватикана вече няма да получават само милостиня от минувачите, а скоро ще могат да ползват и душ, съобщи ДПА, позовавайки се на близък сътрудник на папа Франциск.

Папският елемозинарий, архиепископ Конрад Краевски, който ръководи Апостолическата служба за милостиня на Ватикана, съобщи, че три душа ще бъдат монтирани в публични тоалетни на площад "Свети Петър" за бездомни мъже и жени. Краевски каза за вестник "Стампа", че идеята му дошла след среща с бездомник на име Франко. Той предложил на Франко да го заведе на вечеря, след като научил, че в този ден бездомникът навършва 50 години, но Франко отказал, защото миришел неприятно. "Все пак го заведох да ядем китайска храна. Докато се хранехме, той ми каза, че човек винаги може да намери нещо за ядене в Рим, но няма къде да се измие", обясни Краевски.

Работата по инсталирането на трите душа ще започне в понеделник. Краевски е обиколил и десетина римски енории, в които се подслонявали бездомници, за да провери дали те имат бани. Там където бани нямало, той предложил пари за инсталиране на душове.

Благотворителната фондация на тенора Андреа Бочели, както и строителна фирма, свързана с депутат от Северна Италия, ще подкрепят инициативата и ще осигурят кърпи и бельо за бездомниците, които ще ползват душовете на площад "Свети Петър".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай