Дронове доставят продукти вкъщи в американски град

Превозват до 1,3 килограма и спускат поръчките с въженце

Дронове доставят продукти вкъщи в американски град | StandartNews.com

Летят в район до 10 километра

Какво може да се достави на 22 000 жители на градчето във Вирджиния на Източния бряг? Пакети на ФедЕкс (FedEx), лекарства без рецепти на аптеките “Уолгрийнс”, бонбони и други продукти от местен магазин.

“Уинг” (Wing Aviation), подразделение на холдинга “Алфабет”, от който е част “Гугъл”, стана тази седмица първата компания за доставки с дронове в САЩ в малкия град Кристиансбърг, избран за пилотния тест, предаде Франс прес.

“Уинг”, който работи вече в два австралийски града и в Хелзинки, уточни в съобщени, че първите доставки са били направени в петък следобед в Кристиансбърг, "откривайки пътя за най-съвременната услуга за доставки с дронове в страната".

Семейство си поръча чрез приложението “Уинг” лекарство, дражета срещу кашлица, парацетамол, кърпички и бутилки вода, допълва компанията.

Възрастен мъж поръча подарък за съпругата си.

Дроновете в бяло и жълто се товарят в местен център, наречен "гнездо", като служителите могат да натоварят до 1,3 килограма, а доставката е в район до 10 километра.

Дроновете не кацат пред къщата на клиентите, а спускат продуктите с въженце.

Много компании искат да предоставят подобни услуги, включително “Амазон”, Ю Пи Ес и “Юбър ийтс”. “Уинг” обаче получи първия лиценз от американската федерална авиационна агенция, с който се позволява на пилотите на “Уинг” да контролират няколко дрона едновременно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай