Драмата за "Северен поток": Замесен ли е Зеленски

Михайло Подоляк с изявление за Ройтерс

Драмата за "Северен поток": Замесен ли е Зеленски | StandartNews.com

Високопоставен помощник на украинския президент Володимир Зеленски заяви днес, че Киев „няма нищо общо“ с миналогодишните атаки срещу тръбопроводите „Северен поток“ и няма информация какво се е случило, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Михайло Подоляк, съветник по политическите въпроси на Зеленски, направи изявлението за Ройтерс, след като в. „Ню Йорк таймс“ публикува материал, в който цитира длъжностни лица, че отговорност за взривяванията по тръбите носи проукраинска група.

Подоляк написа в Туитър, че „Украйна няма отношение към инцидента в Балтийско море и не разполага с информация за „проукраинска групировка“.

Американският всекидневник съобщи по-рано днес, че нови разузнавателни данни, с които американски длъжностни лица са се запознали, показват, че проукраинска група е извършила саботажа на тръбопроводите „Северен поток“, пренасящи природен газ от Русия за Европа, предаде Ройтерс.

Според данните на разузнаването обаче, няма доказателства, че правителството в Киев е замесено в атаката, извършена през септември 2022 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай