Драма в Сърбия! Чака се голямо решение

С Европа или Русия да тръгне страната

Драма в Сърбия! Чака се голямо решение | StandartNews.com

Сърбия е на кръстопът в историята си във време разделно.

Трябва да избира между европейски път на развитие или с Русия. 

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич каза снощи, че предстои да бъде оказан още по-силен натиск върху Сърбия да въведе санкции срещу Русия, съобщи агенция Танюг.

В предаване на телевизия "Пинк" тя посочи, че Западът се интересува изключително силно защо Сърбия не въвежда санкции срещу Русия, съобщава БТА.

Има огромен интерес и налагане на няколко теми, една от които е защо Сърбия е единствената страна, която не налага санкции на Русия, каза Бърнабич.

Тя посочи, че за Белград ще бъде все по-трудно през идния период, но сръбският президент Александър Вучич "играе" дипломатическата игра по невероятен начин и използва знанията си по история и право на срещите, така че е трудно да се спори с него.

Бърнабич каза, че изявлението на руския президент Владимир Путин за Косово допълнително затруднява ситуацията на Сърбия.

В разговор миналата седмица с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш Путин отбеляза, че така наречените "Донецка народна република" и "Луганска народна република" са станали независими въз основа на прецедента на Международния съд на ООН в Хага, когато взе решение за независимостта на Косово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай