Драма с времето и в Гърция! Решение на полицията

Къде е забранено движението

Драма с времето и в Гърция! Решение на полицията | StandartNews.com

Драмата с проливните дъждове и потопите вилнее с пълна сила и в Гърция.

Един човек е намерен мъртъв, а друг е в неизвестност в района на Волос сред настъплението на бурята "Даниел".

Забрана за движение бе издадена, с решение на полицията. Налага се забрана за движение във Волос и по-широкия район на столицата на Магнезия, от 10:30 и до по-късно, с решение и разпореждане на гръцката полиция.

Чрез съобщение на номер 112, изпратено до всички мобилни телефони, се посочва, че "със заповед на гръцката полиция движението е забранено в по-широкия район на град Волос поради развитието на опасни метеорологични явления".

Вече в района лошото време се е влошило и продължаващата силна буря е станала по-интензивна от 10:30 часа, а видимостта е намалена до минимум.

Гръцките железници обявиха, че днес няма да има услуги по железопътната линия Лариса-Волос поради екстремните метеорологични явления.

Сигнал на телефон 112 за бурята "Даниел" бе изпратен във вторник сутринта и до жителите на Солун.

В съобщението се съобщава, че бурята Даниел "е в ход" и гласи: „Драстично ограничете движенията си. Улеснявайте работата на властите“.

Отбелязва се, че през последните часове лошото време е донесло проливни дъждове и бури, създаващи проблеми в много райони на страната.

В ранните часове на днешния ден, силни ветрове пометоха община Агия и плажовете на Лариса. Имаше прекъсване на тока в много села на община Агия, съобщава Блиц.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай