Дойде най-чаканата прогноза за 2023: Смяна на режима

Излезе прословутата корица на The Economist

Дойде най-чаканата прогноза за 2023: Смяна на режима | StandartNews.com

Каква ще е 2023 година? След предсказанията на гадатели и коментарите на политолози, излезе най-чаканата прогноза от западния свят– ноемврийският броя на The Economist.

https://cdnstatic.rg.ru/uploads/images/2022/11/01/20221008_srr_6bd.jpeg

Списанието, рупор на вездесъщите Ротшилдови, по традиция всяка година излиза  в началото на месеца с прословутата си корица, показваща тенденциите на развитието на света през следващата година. Смята се, че рисунката дава представа за замисленото от онези групи, които са се провъзгласили за световен елит.

Прогнозата за 2023 е по-лаконична (ако не и по-примитивна) и в същото време по-неясна от всички предишни прогнози в годините.

Първото нещо, което се набива на очи, е централният елемент - червен лост или спирачен кран, под който е закована таблица с надпис "Смяна на режима".

Какво искат да ни кажат журналистите от The Economist, които никога не разкриват лицата си заради редакционната политика на изданието?

Под смяна на режима вероятно се разбира промяна в световния ред и преразпределение на света - процеси, които почти са достигнали своята кулминация. А развръзката на сегашната политическа епопея се очаква да бъде докарана от някой, който ще дръпне лоста.

Какво ще се случи след това?

Както при рязко спиране на влак, уредите на таблото за управление временно ще загубят своята функционалност, пътниците ще получат удари, ще се разлее кафето във вагон-ресторанта , чантите ще падат върху главите... Или може би вагоните ще излязат от релсите.

С други думи, световните колоси може да загубят властта си над лостовете на световния ред и да бъдат безсилни там, където преди лесно са успявали да демонстрират своето влияние.

Лостът за "Смяна на режима" ще се задвижи и тази смяна на позицията ще разтърси света. Единственият въпрос е - кой ще го издърпа.

Редакторите на The Economist са категорични: Великобритания. Стрелката на едно от таблата сочи към британската лира, която е позиционира между йената, долара, биткойна и еврото. Прави впечатление, че рублата липсва, което е потвърждение, че Западът изключва Русия като потенциален строител на ново световно пространство.

На картината се набиват на очи и стрелките, които влизат в най-опасната червена зона от второто тримесечие.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай