Доказаха, че Кастро е жив

Венецуелец опроверга слуховете, че кубинският екслидер е на смъртно легло

Доказаха, че Кастро е жив | StandartNews.com

Хавана. Кубинският екслидер Фидел Кастро не е на смъртно легло, съобщи БиБиСи. В събота той се е срещнал с бившия вицепрезидент на Венецуела Елиас Хауа. Новината беше съобщена от персонала на елитния хотел "Национал" в кубинската столица, където Кастро е оставил с колата си политика. По-късно Хауа потвърди за срещата.

Г-н Кастро е много добре, заяви венецуелецът след 5-часова аудиенция при Кастро. Той показа и снимка на бившия кубински лидер. Последното публично фото на Кастро е от март тази година, когато Кастро се срещна с Папа Бенедикт. Директорът на хотела също заяви, че Кастро е бил много добре и щастлив. Той дори е участвал в частичните избори в Хавана, съобщи Би Би Си.

Отсъствието на 86-годишния Кастро от политическата сцена е повод за постоянни слухове в социалните медии за смъртта му. Последният беше отпреди няколко дни. Според един от лекарите му той бил на легло с инсулт.

Междувременно официалният уебсайт на Кастро "cubadebate.cu" разпространи актуална снимка на държавника, заснета от неговия внук Алекс. На един от кадрите Фидел държи в ръката си изданието на в-к "Гранма" от 19 октомври.

Кастро се оттегли от политическия живот през 2006 г., тогава начело на държавата застана брат му Раул.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай