Десетки загинали при атентат в Пакистан

Десетки загинали при атентат в Пакистан | StandartNews.com

Пешавар. Според информация на пакистанската полицията, най-вероятно кола-бомба е убила най-малко 31 души в близост до полицейски участък в северозападния град Пешавар, място на смъртносни атаки в църква миналата седмица, предаде АП.

Полицай Захид Кхан заяви, че експлозията е била причинена от бомба, поставена в паркирана кола и взривена с дистанционно управление.

Джамил Шах, говорител на болница Лейди Редингс, съобщи за 29 мъртви, включително шест деца и две жени, както и че 70 ранени са били заведени в болницата.

Кхан заяви, че участъкът е на около 300 метра от църквата Ол Сейнст (All Saints Church), където при атака на двама атентатори самоубийци миналия уикенд загинаха 85 души, най-смъртоносната атака срещу християнската общност в Пакистан.

Отговорност пое фракция на пакистанските талибани, от която централното командване на ТТР (Техрик-и-Талибан Пакистан - пакистанските талибани) се разграничи.

В петък най-малко 18 души бяха убити и близо 40 други ранени пак в бомбен атентат срещу автобус, превозващ чиновници в предградията на Пешавар.

Пакистанското правителство предложи мирни преговори на талибаните, за да се спре продължаващото вече шест години насилие, отнело живота на хиляди хора в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай