Неделя,

Чудо! Светът започва да пътува

От: Редактор -
198
Чудо! Светът започва да пътува
A
A
A

Резервациите за чуждестранни почивки отбелязват ръст и нищо чудно да се върнат на нивата си от преди пандемията от коронавирус. Всичко това идва на фона на много заразния Омикрон, предаде агенция БГНЕС.

Ръст в резервациите в почивките на Острова дойде, след като премиерът Борис Джонсън обяви, че изискванията за тестване и карантината за пристигащите ще бъдат облекчени.

Във Великобритания напълно ваксинирани пътници и лица под 18 години вече не трябва да правят тест преди заминаването си. Вместо това могат да направят антигенен тест /а не по-скъпата PCR версия/, което спестява на четиричленно семейство около 300 паунда.

Испания е най-предпочитана дестинация сред туристите, следвана от САЩ, Франция, Италия и Гърция, сочи проучване сред 2000 британски туристи. В Испания съгласно настоящите правила, всички пътници, които са преболедували или са ваксинирани, могат да пътуват до страната без допълнителни правила за влизане, дори и ако страната им на произход е в червената зона. Страната се бори с шеста вълна на вируса заради Омикрон.

Испанският министър-председател Педро Санчес въведе носенето на маски за лице на открито още на Бъдни вечер в опит да овладее напрежението, което означава, че туристите са длъжни да носят маски. Те не са задължителни по време на тренировки, на плажа или в басейна.

САЩ облекчиха ограниченията си за пътуване в началото на ноември, преди да се появи Омикрон. Повечето напълно ваксинирани чуждестранни граждани могат да влязат в САЩ, но преди да се качат на самолета, ще трябва да покажат отрицателен тест, направен поне предишния ден. Хората, които не са ваксинирани, трябва да носят маски на закрито.

Задължително е носенето на маски и в самолети, автобуси, влакове и други форми на обществен транспорт, пътуващи до, в или извън САЩ, както и на закрито в транспортни центрове като летища и гари.

Франция допуска пътници само по съществени причини – по работа и по причини, които не могат да бъдат отложени. Носенето на маски е задължително и на открито, и на закрито.

В Италия независимо дали са ваксинирани или не, при пристигане в страната по въздух, суша или море, може да подлежи на произволно тестване за COVID-19. Хората, които са ваксинирани и с отрицателен PCR тест няма да подлежат на карантина.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com