Човек на Путин жестоко обиди Рамзан Кадиров. Генералът побесня

Дошло е време героите да не се наричат герои, заяви чеченският лидер

Човек на Путин жестоко обиди Рамзан Кадиров. Генералът побесня | StandartNews.com

Говорителят на Путин Дмитрий Песков даде интервю за Беларус 24, от което  жестоко се обиди чеченският лидер Рамзан Кадиров.

Пред медията Песков говори за напусналите Русия след началото на войната като каза, че „не трябва да се бърза да ги наричаме врагове на държавата. В крайна сметка един певец не трябва да разбира от политика, просто трябва да пее добре. И следователно, ако той прецени погрешно състоянието на нещата и си отиде, объркан, не си струва да го изтриете от гражданите на Русия“. По повод назначението на Кадиров за генерал-лейтенант пък каза, че не е виждал заповедта:

Думите  на Песков жегнаха Рамзан Кадиров, който избухна с публикация в социалните мрежи, отбелязвайки, че „патриотът все още е нещо друго“:

„Не знаех, но се оказва, че за да станете патриот на страната си, трябва да критикувате действията на Русия, да отидете в чужбина и то шумно и патетично, а след това, когато степента на конфронтация падне, да се върнете обратно, без значение какво никога не се е случило... Толкова е лесно да си патриот, нали? Не е за теб да тичаш с униформи между тухлени купчини и бетонни стени. И да седиш няколко дни в студен окоп. Явно не забелязахме как се извърши преоценка на самото понятие „патриотизъм”, пише чеченският лидер, който преди дни бе заснет в Мариупол.

„Всъщност бях изненадан, когато Песков не коментира, че получих званието генерал--лейтенант, уж защото не бил виждал указа... Дошло е странно време: „Героите не могат да се наричат герои, генералите не се наричат генерали, страхливите- бегълци се наричат патриоти и дори велики. Скалата на приоритетите на Песков е някак незряла. Трябва да направим нещо по въпроса.”, пише загадъчно Кадиров.

Какво всъщност се случва между чеченския генерал и Кремъл, тепърва ще става ясно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай