Чикаго чака -40 градуса

Втора сибирска зима връхлита САЩ, отмени над 300 полета

Чикаго чака -40 градуса | StandartNews.com

Истинска сибирска зима, при това втора, са на път да преживеят САЩ.

Рекордни минусови температури и обилни снеговалежи, предизвикани от арктически циклон, удрят Средния Запад. Чикаго, Минеаполис, Милуоки и други части от този район ще преживеят за втори пореден ден минусови температури. На юг пък бушуваха снежни бури и силни ветрове. Властите от Ню Орлиънс до Вирджиния затвориха училища заради очаквана "невиждана от поколения" снежна буря, писа в. "Дейли мейл".

В Чикаго дори очакваха температурата да падне до минус 30, че и минус 40 градуса. Сняг се очакваше дори в топли места като Чарлстън в Южна Каролина и Савана в Джорджия. В Атланта и Чарлстън се очакваше спад на температурите до минус девет градуса. Метеорологичната служба предупреди, че натрупването на лед около Савана и Чарлстън може да доведе до прекъсване на електричеството и транспортен хаос. И докато живакът на термометъра продължи да пада, над 3000 полета бяха отменени в цялата страна.

Училища, университети и правителствени институции се очакваше да останат затворени за втори пореден ден вчера. От петък се очаква температурите в цялата страна да се върнат на нормалните си нива. Властите са мобилизирали всичките спасителни служби, за да разчистват пътищата от снега.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай