Черните куфари виновни за хаоса по летищата

Невероятното обяснение на германските власти си навлече присмеха на медиите

Черните куфари виновни за хаоса по летищата | StandartNews.com

Невероятно обяснение даде Германия за епидемията „изгубен багаж”, която беляза това лято. То ще бъде запомнено с хаоса по летищата и масовото изчезване на пътни чанти.

Преобладаването на черните куфари е допринесло за трудностите, пред които са изправени авиокомпаниите през последните седмици, обявиха властите в Германия. Според тях тези чанти много си приличали и това забавяло целия процес.

„Бъркотия е и никога не съм виждал нещо подобно. Глобалната криза с изгубения багаж се разраства“, казва Щефан Шулте, ръководител на летището във Франкфурт пред The Guardian.

Според него преобладаването на черните куфари е допринесло за трудностите, пред които са изправени авиокомпаниите през последните седмици, тъй като на служителите им е било „трудно да различат багажа един от друг“.

Шулте каза пред германските медии, че съветът му към пътниците е, когато е възможно, да носят само ръчен багаж, а в противен случай да използват куфари, които ще бъдат по-лесни за идентифициране.

Томас Кирнер, говорител на летището, кава: „Много хора пътуват с черни куфари на колела, което прави идентифицирането им отнемащо твърде много време.“

Властите в Германия съвсем сериозно съветват пътниците да ползват цветни и шарени куфари, което щяла да улесни намирането им на летищата, борещи се с хаоса при обработката на багажа.

Съветът стана обект на подигравка в германските медии, както и допълнителното предложение на летищните власти хората да добавят етикети с имената и адресите си към багажа, което по правило полицията не препоръчва от съображения за сигурност.

Според Кирнер броят на куфарите, които не са били взети от собствениците си, е намалял през последните дни, но все още представлява „четирицифрено число“. Смята се, че на летището има около 2000 блокирани куфара.

По време на пандемията летището във Франкфурт намали служителите си с около 4000. Подобно на други летища по света, то се бори да възобнови редовните си операции, за да се справи с нарастването на летния трафик, след като повечето ограничения, свързани с COVID-19, са премахнати, предаде бТВ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай