Буря в Европа отне живота на осем души

Бедствието е в Испания и Португалия

Буря в Европа отне живота на осем души | StandartNews.com

Броят на загиналите от буря, която удари Испания, Португалия и Франция, се увеличи до 8 в събота. Регионът е засегнат от силни ветрове и проливен дъжд, информира АФП.

Властите в Мадрид съобщиха, че 32-годишна южнокорейка е починала в събота, след като върху главата й са паднали части от сграда в централната част на испанската столица. Властите поясниха, че сградата е преминала през инспекция през 2015 г., но "време като това, с проливни дъждове и вятър, води до такива фатални случаи".

Общо трима души са загинали в Испания, включително 68-годишен холандец, в събота и петък, с което общият брой на загиналите от четвъртък вечерта до събота достигна осем души. Шестима души са загинали в Испания и двама в Португалия. В Португалия на места бяха спрени железопътните услуги, след като екстремно време предизвика наводнения на железопътните релси.

 Бурята "Фабиан" вече удари Галиция, Северозападна Испания, с ветрове със скорост от 170 километра в час. 14 полета са отменени, а други 13 са пренасочени към други райони на Испания и Португалия. 8000 домакинства в Галиция са без електрозахранване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай